top of page
12489422_963958026973796_571758834587543243_o.jpg

Oddvars Regularity Nyheter 

Det er Oddvar Moland fra KNA Drammen som er mannen bak Oddvars Regularity nyheter som så mange har hygget seg med i en årrekke.

Oddvar Moland har en lang karriere bak seg i norsk bilsport.

Oddvar Moland er nettopp en slik person som legger ned langt mer enn man normalt kan forvente av frivillighet og dugnad. Ikke bare i sin egen klubb, men også for mange andre som arrangerer løp. Det er spesielt i rally og  Regularity Oddvar nedlegger en stor innsats i.

 

God fornøyelse!

_edited.jpg

Oddvars Regularity nyheter 
 mai 2023.

Torsdag  18.05.2023

Vel overstått 17. mai!!

 

Vil minne om de 2 siste løpene i NTM Regularity-cupen, som arrangeres før sommerferien.

Oppdatere resultater i cupen etter 6 løp ligger på nettsidene under Cup reultater

Har dere spørsmål til resultatene, ta kontakt med meg Oddvar.

Pr. i dag er det da 3 løp som gjenstår til høsten.

 

Vil minne om at Kolsva allerede på lørdag 20. mai kjører «Sockna rundt», med få deltagere. Kontakter dere arrangøren er det sikkert mulig å få være med…….

Innbydelsen og tilleggsregler på våre nettsider i Løpskalenderen 

 

Det har jo blitt kjørt 3 kveldsløp og vi hadde nok ønsket å se noen flere lag på startstreken. Imponert over arrangørene som «henger i stroppen» og kjører løpene med 10-12 deltagere.

Men stopper arrangørene stopper også deltagelsen.

Mulig det henger igjen, tanken på at man må ha «gammel bil». Ønsker dere å prøve ut hva Regularity er, ta bilen du disponerer, last ned en app på telefonen, som viser kjørt avstand.

Da har du det som trengs for å få ett inntrykk av hva vi driver med.

 

Allerede på søndag, 21. mai har NMK Sandefjord et 7-8 mils løp med alle etappetyper. Det er plass til mange flere på startlisten. Ett ypperlig løp for å lære litt om Regularity.

En gjennomgang av løpet kl. 11:00 og 1. bil starter kl. 13:00.

Sjekk denne linken for ytterligere info: https://www.challengenorge.no/event-details/vestfoldsprinten

 

Siste løpet før ferie arrangeres av KNA Halden, nemlig Fredrikstenløpet. Dette kjøres 3. juni og håper at ikke «båt- og hyttelivet» har startet opp for alle………

Det er lagt ut på våre nettsider, . se mer i Løpskalenderen vår  Påmelding til løpene finner dere her: https://hanken.dk/online/kalendervis.asp

 

Fredrikstenløpet har jo sin «berømte» tønneprøve på Festningen, så også i år i tillegg til at løpet inngår i NTM Regularity-cup inngår også løpet i KNA-mesterskapet.

 

Det er påmeldt norske lag i Three-Castles i begynnelsen av juni, her er link til startlisten. Spennende å følge med på resultatlisten etterhvert

https://www.three-castles.co.uk/three-castles-trial/the-entry-list/

 

På Sørlandet kjører de sin cup og informerer om denne her: Regularity Sør/Bilsport for alle 

Minner også om at KNA Drammen kjører Autoslalåm-trening på Basserudåsen, Kongsberg 1. torsdag i hver måned t.o.m. september. Her kan man komme med «den bilen man har» …….

 

Ønsker dere alle en finsommer!!!!

Mvh.

 

Oddvar M.

90 01 94 90

 

Oddvars Regularity nyheter 
 april 2023.

Søndag  09.04.2023

Hei og velkommen til våren (bedre sent enn aldri……..) !!

 

Nye løp og nye muligheter, både her hjemme og i Norden.

 

Oppdatert resultatliste for NMT Regularity-cup, etter løpet på Lillehammer, ser du på nettsidene våres

 Cup resultater | Challengenorge.no 

Alle andre Regularity løps resultater ligger for øvrig her: bilsportgps.no

 

3 norske og 5 danske lag kjørte Coppa d’Europa og alle de 3 norske lagene kom hjem med pokaler. Beste norske lag med 3. plass i klasse Sport, var Kleve/Moland og det hadde vært hyggelig om flere norske lag hadde tatt turen.

Flott løp og bra opplegg og rabattert startkontingent til nordiske lag. Ta gjerne kontakt med undertegnede for mer info og ellers ligger resultater og annen info på denne linken:coppa-europa.org 

 

NTM Challenge-cup fortsetter med 3 kveldsløp på rappen. Først ute er KNA Drammen med Hokksundsprinten torsdag 20. april med base i Vestfossen. Deretter kjører KNA Halden sine løp med start i Spydeberg, 25. april og base på Høk, 9. mai. Felles for alle løpene er at de også teller i KNA-mesterskapet i Regularity.

Slike løp ble jo etterlyst på konferansen i høst og vi håper på mange deltagere i løpene. De er jo også «oppgradert» til Cup-løp, noe vi håper også kan være med å øke interessen.

Alt om løpene innbydelse til alle løpene og påmelding finner dere på nettsidene våre under,

Løpskalender Norge (challengenorge.no)

 

Hokksundsprinten kjøres, som vanlig, i Øvre Eiker og i år er det 4 P-etapper og 2 O-etapper i løpet. Som vanlig en gjennomgang av kart og kjøreordre før start. Håper på flere påmeldinger i løpet av neste uke, det gir motivasjon til å fortsette å arrangere Regularity-løp.

 

NMK Sandefjord har sitt vårløp 21. mai og for noen av oss blir det en rask retrett fra Kolsva (Inngår i Grenseserien) for å rekke Sandefjord på søndag. Men det lar seg løse……

 

Nyopprettet serie, Grenseserien, er på plass, med 2 løp i Sverige og 2 løp i Norge.

Denne ble opprettet siden det ikke kjøres NEZ-mesterskap lenger.

2 løp i hvert land på våren og det samme på høsten, i oktober. Her må vi samarbeide godt, slik at vi får besøk av våre svenske konkurrenter, og vi kan gjøre gode resultater i Sverige.

Første løp er 20. mai i Kolsva og løp nr. 2. er 3. juni i Halden. Innbydelse til Sockna Rundt finnes under løpskalender på våre nettsiderer litt mer info på SBF sine hjemmesider: Grenseserien 2023

Mølndalstrippen kjøres 13. mai og følger dere denne linken finner dere alt om løpet: 

 

Samme helg, 13. mai kjøres Øresund Rally og Mikael skriver følgende:

”Hjemmesiden til Oresund Rally er nu åben. www.oresundrally.org  Løbets tillægsregler ligger på siden. Anmeldelse er åben, det sker også fra siden.”

 

Rallye Praha Revival har også i år deltagere fra Norge. Lund/ Moland med Datsun 240 Z på start nr. 3 og på startnr. 19 finner vi Frellumstad/ Røed med Opel Kadett GTE.

Løpet kjøres 21-23. april og hjemmesiden finner dere her. Arrangøren har også en Facebookside:

 

Om dere «Klikker» på linker til engelske løp, finner dere også norske lag som deltar i disse løpene. Hva om vi hadde fått en liten reportasje fra noen av lagene som deltar, kan hende flere hadde hatt interesse av å delta. Mulig forslag til en ny spalte på våre «Regularity-sider»?

 

Informerer om FIA-mesterskapet i Regularity Rally, som i år kjøres med kun ett løp som teller.

From 2023 onwards, the FIA Trophy for Historic Regularity Rallies returns to its previous format which consists of one single event, where all Drivers and Co-drivers wishing to participate can do so.

The winning crew of this event will be declared Winner of the FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

 

FIA Trophy for Historic Regularity Rallies ser du her. Bare å starte planlegging for en Spania-tur…………

 

Ikke glem å følge med på sidene «våre»: https://www.challengenorge.no/ og https://www.facebook.com/groups

 

På Sørlandet kjører de sin cup og informerer om denne her: Regularity Vårsol den 27.04.202

Fortsatt God Påske og meld dere på løp !!

 

Kjør pent og kjør pent hjem fra hyttepåsken 

 

Mvh.

 

Oddvar M.

90 01 94 90

 

Oddvars Regularity nyheter 
 Januar 2023.

Søndag  19.02.2023

Hei alle!

 

Da er de to første løpene i NTM Regularity-cup unnagjort etter 2 løp. På denne linken finner du enkeltresultater. challengenorge.no/cupresultater

 

Oppdatert innbydelse til NTM Regularity-cup, med hvilke løp som er tellende ligger på løpskalender siden vår.

 

Prisverdig at NMK Hadeland gjennomførte sitt løp med 9 deltagere i Regularity-klassen. Det hadde nok vært flere deltagere om det ikke hadde kollidert med Rallye Monte-Carlo Historiqe.

Uansett, når vi får tilbud om å kjøre sammen med rally, må vi stille opp, i håp om at det er flere rallyarrangører som kan tenke seg å innby til Regularity-klasse. Det er «ikke gratis» å ha oss med, men vil tro at med 15-25 deltagere vil det kunne være av interesse.

 

Gratulerer til Lars H. Lie og Henning Jørstad som, med 12. plass, ble beste norske lag i RMCH. 20 norske lag startet i løpet og 2 måtte dessverre bryte.

4-5 prøver i år, hvor det nok var en fordel å være «riktig skodd» med piggdekk. Det var fra 16 til 24 hemmelige kontroller på etappene, og «kommer man bakpå» blir det fort prikker, med så mange kontroller.

Et positivt trekk av arrangøren var å stryke prikkbelastningen på flere «inn-kontroller», hvor det var en del trafikkproblemer. Det er frustrerende å få prikker når man på en måte er «uskyldig».

I år var det for første gang hastighetsskifte inne på etappene. Det var 3 etapper hvor dette ble gjennomført. Punktet, hvor man skiftet hastighet, var beskrevet på tidkortet vi fikk, når vi startet på morgenen. Det var på byskilt og i veideler som var angitt punkt, dog uten avstand fra start på etappen til punktet hvor det var ny hastighet. Noen plundret litt, men de fleste taklet dette greit.

Se alle resultater fra årets løp på denne linken: 

https://acm.mc/en/edition/25e-rallye-montecarlo-historique/event/classifications-results/

 

Neste løp i NTM Regularity-cup er på Lillehammer, der kjører NMK Sør-Gudbrandsdal løpet Regularity on Ice. Løpet kjøres lørdag 11. mars, tilleggsregler og påmelding finner du i løpskalenderen vår 

Har dere spørsmål så kan disse karene kontaktes: Løpsleder Ivan Klevmo, tlf. 91333201 eller Inge Møller, tlf. 91117424

Ikke vent med å melde dere på, da gjør dere situasjonen noe mer forutsigbar for arrangøren. Dette er et fint vinterløp på gode veier og med 6 ferdighetsetapper blir det sikkert mulig og får til litt fart og spenning.

 

Utover våren er det planlagt flere korte kveldsløp, som også vi telle i Regularity-cupen. Datoer er satt opp på revidert innbydelse og det vil komme mere informasjon på Facebook eller på de enkeltes hjemmesider. Det starter opp med KNA Drammen sitt løp, 20. april og kan røpe allerede nå, at Sundhaugen ved Eikeren blir basen. Det vil, som vanlig, bli en gjennomgang av løypa, før vi starter. 

 

Det er også norske lag som vil prøve seg i utlandet.  I månedsskiftet mars/april reiser 3 norske og 5 danske lag til Enschede i Nederland for å starte i Coppa d’Europa. Ett løp som kjøres gjennom Tyskland, og er innom Tsjekkia og Polen, før målgang i Dresden. For info om løpet, sjekk denne hjemmesiden: http://www.coppa-europa.org/uk/coppa23uk.php

Dette er ett løp som består av 95 % kartlesing og det er ca. 10 P-etapper i løpet av 3 dager, disse er også beskrevet på kart. Kun tulipanpiler til å fra lunsj- eller nattopphold.

Norske lag har deltatt siden 2010 og med klasseseier og flere pallplasseringer viser det at det er lov å prøve, selv om man kommer fra Norge.

 

14 dager etter påske er det Rallye Praha Revival og også i år er det 3 norske lag som er påmeldt. Eda Patera, som er sjefen, eier noen biler som han leier ut til de som ønsker. Da er det bare å sette seg på flyet, så er alt klart når man kommer ned……Se mere om løpet på disse sider.og de har også egen Facebookside

 

Er det noen som har tid og lyst til en tur til Nord-Finland i slutten av mars har dere muligheten her: https://www.facebook.com/events/588266552403391

 

For løp i Danmark, hold dere oppdatert på denne hjemmesiden: https://www.dasu.dk/ eller hjemmesiden til Luffe: https://www.dhmc.dk/

Sverige har sin info samlet på denne siden:.sbf.se/sportgrenar/regularity.

 

I regi av Asker og Bærum Motorsport er det planlagt et kurs i kartlesing. Primært for deltagere i klasse Sport, eller de som er i ferd med å rykke opp, og som ikke er helt bekvemme med å ikke ha tulipanpiler lenger…..

Det er selvsagt mulig for andre som er interessert å delta på kurset, som er planlagt til lørdag 18. mars. Det vil vare ca. 5 timer og det vil også bli en liten runde i marka, for å teste ut lærdommen.

Kurs general vil være Jørn Grøttum og det blir trolig på Lierkroa ved Drammen. Starter kl. 11:00. Invitasjon og program vil bi publisert på «regularity-sider».

 

Registrerer at Sørlandet kjører sine løp i regi av Motorsport Norge. Når det gjelder lisenser så må man ha lisens utstedt av NBF dersom løpet arrangeres av en NBF-tilsluttet klubb.

Sjekk med de enkelte forbund dersom tvil om hva som er reglene for dette. Se også https://bilsport.no/lisenser/

Selv om det lille miljøet vi har i Norge, ikke ønsker å være under samme «paraply», håper vi jo at dette ikke vil gå ut over deltagelsen i løpene og den enkelte deltager.

Info om løp på Sørlandet finner dere her: Regularity sør-motorsport for alle 

 

Det hender det er spørsmål om hva vår hovedsponsor driver med og sjekk NTM Trailer og Tipp AS sine hjemmesider: https://ntm.no/

 

Når det gjelder NEZ har vi mottatt denne beskjeden:  “Unfortunately, after last year FIA decision on December 22, NEZ zone, as other zone events anymore do not exist. We can organize whatever we want to do between our countries.” (Janis Krastins, Latvia)

Meg bekjent, er det ikke utarbeidet reglement eller invitasjon for en evt. nordisk cup for 2023.

 

Har også lagt ved en liste over løp i Norge, Norden og Europa som kan være av interesse. Har man lyst og tid, er det mange muligheter.

 

Ikke glem å følge med på hjemmesidene våre Challenge norge og vår Facebook Regularity motorsport 

 

Ønsker dere en fortsatt fin vinter og kjør pent!

 

Mvh.

 

Oddvar M.

90 01 94 90

 

bottom of page